Bästa löparjackan för regn

Bästa löparjacka för regn – guide, test och tips

Det finns många jackor för löpning på marknaden, men vilken är egentligen bäst för regnväder? Svaret enligt oss är enkelt: Bästa löparjacka regn är On Weather Jacket.

Läs mer om jackan här eller se tillgängligheten direkt här hos Outdoorexperten.

On weather jacket

Innehåll i guiden:

Så hittar du bästa löparjacka för regn

Att springa i regn är en av de saker som löpare älskar att debattera. Vissa tycker att det är ett bra sätt att träna, medan andra tycker att det är för mycket jobb och kan orsaka onödig belastning på kroppen.

Sanningen är att du inte behöver sluta springa om det finns några stänk i luften. Istället bör du investera i en bra vattentät träningsjacka som håller dig torr under din träning.

I den här artikeln diskuterar vi allt från vilket material att tänka på när du köper en ny jacka till vilka typer av jackor som finns tillgängliga för olika budgetar!

Vanliga frågor i jakten på bästa löparjacka för regn

Här har vi sammanställt några vanliga frågor för att du ska lära dig mer om regnjackor, för att kunna hitta din favorit!

Varför ska jag tvätta av jackan efter ett regnigt pass?

Även om själva vattnet rinner av materialet när du hänger jackan på tork så kan det finnas smuts eller vägsalt som har fastnat på den under passet. Ta därför för vana att duscha av jackan direkt efter att du själv tagit en varm dusch efter löppasset.

Vad ska jag tänka på när jag väljer löparjacka?

  • Passform
  • Material/tyg
  • Reflex (reflekterande egenskaper i designen)
  • Huva eller inte huva
  • Pris
  • Märke

Måste jag köpa en ny varje år om det regnar ofta där jag bor eller tränar?

Väljer du en löparjacka av hög kvalitet ska det mycket till för att du sliter ut den under ett år. Riktigt så mycket regnar det inte ens här uppe i Norden!

Vattentät löparjacka – eller vattenavvisande?

Om du är en löpare som svettas ganska lite är en vattentät löparjacka förmodligen det bästa valet.

Om du däremot är en person som svettas ”mer” kan en vattenavvisande löparjacka vara det bästa valet, eftersom den tillåter avdunstning på ett bättre sätt än det vattentäta materialet.

Vårt tips är att börja med en vattentät löparjacka; de är det bästa valet sammantaget, eftersom klimatet här uppe i norr ofta är tämligen fuktigt såväl höst, vinter och vår.

På sommaren kan en jacka i vattenavvisande material vara ett bättre val. Dessa är i regel något billigare också, ska tilläggas.

Hur mycket kostar en vattentät löparjacka?

Räkna med att betala från 950 kronor och uppemot 2500 kronor för att få den bästa löparjackan för regn.

Precis som med mycket annat brukar det vara bra att betala för lite extra kvalitet, särskilt när det kommer till ytterplagg som normalt sett håller under flera år och som man sällan ”växer ur”.

Vad för annan utrustning ska jag passa på att köpa samtidigt?

Om du ändå tänker träna löpning i regn så kanske du även kommer springa något pass i mörker? Investera i så fall i bästa pannlampa för löpning när du ändå gör din beställning av jacka.

Vilken är bästa löparjacka för regn?

Bästa löparjacka för regn är On Weather Jacket. Jackan finns i både dam- och herrmodell och väger bara knappt 280 gram.

On Weather Jacket

On Weather Jacket är den perfekta träningspartnern. Den är lätt, andas och har en justerbar huva så att du kan hålla dig skyddad i regn och rusk. Oavsett om du föredrar anaerob eller aerob träning så kommer den fungera utmärkt.

En grej du verkligen kommer uppskatta med den här löparjackan är hur lätt den är att packa ihop och slänga i väskan när du är klar med din löprunda. Eller om du är ute på traillöpning, molnen spricker upp och du vill packa ner jackan i ryggsäcken.

Och tvärtom – om det börjar regna under ett blåsigt träningspass är det bara att dra ut den fastsatta huvan och fortsätta springa!

Den här jackan kommer att finnas där för varje steg på din resa. Klyschigt, men sant.

On Weather Jacket fungerar också riktigt bra vid andra aktiviteter än löpning i regn. Oavsett om du vandrar, cyklar eller till och med paddlar kajak så hjälper jackan till med att hålla dig torr.

Gör dig redo att träna hårt samtidigt som du håller dig torr. Klicka här för att köpa en On Weather Jacket idag från Outdoorexperten. Jackan finns i både dam- och herrmodell.

Sammanfattning

När du tränar löpning i regnväder väljer du en jacka med vattentätt material, alternativt vattenavvisande. Det bästa valet är i regeln en vattentät löparjacka.

Det vattentäta materialet har dock sämre ventilation, vilket gör att du kan bli ”fuktigare” av svett än av regnet om du är en person som svettas mycket.

Att springa i regn är inte för alla, men det kan vara ett bra sätt att komma ut och njuta av naturen. Dessutom brukar motionsspåren ha ordentligt med plats när vädret är lite sisådär.

Ett tips, särskilt om du springer i lite slaskväder, är att komplettera din nya löparjacka med de bästa löparskorna för vinter. I den guiden hittar du både ”regnskor” och hardcore-dojjor för isigt underlag.

Om den bästa löparjackan finns här och är vad du behöver så är det bara att klicka dig vidare till din favorit, läsa mer, beställa och invänta nästa regnskur för en avkopplande löptur.

Vårt förslag är On Weather Jacket, men det finns många fler att välja mellan!

Missa inte våra populära köpguider: